I za svoja manja i srednja poduzeća, kao i za samostalne djelatnosti neophodno je da imate informatičku opremu koja će uvijek besprijekorno funkcionirati. Nedopustivo je da se, uslijed kvara na sustavu, ”pada” cijelog niza računala ili nestanka električne enrgije, ne može pristupiti potrebnim podacima, jer oni su ponekad ključ poslovanja i trebaju biti uvijek dostupni. Svaki nepredvidljiv događaj rizik je koji si odgovorni poduzetnici ne smiju nikako natovariti na leđa.

Zato, bolje spriječiti nego liječiti. Redovan backup podataka, doduše, zahtijeva cijeli niz prilagodbi, od dodatnih prostora za pohranu, hardvera i softvera sve više i više, a nikad dovoljno, jer informacije se gomilaju i sve su u nekom trenutku potrebne. Da bi se problem elegantnije riješio, a bez ometanja poslovanja, osmišljeni su načini kako svoje podatke pohraniti na internetu – u oblaku – gdje se trajno mogu čuvati bez bojazni da neće biti dosta prostora za sve buduće nadopune.

cloud computing

Online backup je način pohrane sigurnosne kopije podataka (datoteka) na lokacijom udaljeni server (tzv. Cloud) putem zaštićene internetske veze. Kriptiranjem (šifriranjem) podataka i određivanjem privatne zaporke dodatno se osigurava privatnost i sigurnost podataka.

Želite li napraviti backup svojih podataka sa svih stolnih i prijenosnih računala u vašoj tvrtki, obratite nam se na vrijeme. Ne čekajte da računala ”jedva dišu” od pretrpanih količina podataka.