Jeste li znali da postoje četiri glavna razloga zašto su nam sustavi videonadzora potrebni? Ta su četiri razloga sljedeća:

  • Javna mjesta, trgovi i druge lokacije mogu se bolje nadzirati.
  • Kaznena djela ili prekršaji mogu se rekonstruirati do detalja (vrijeme, način, mjesto).
  • Prekršitelji zakona mogu se, uz optimalne uvjete, brzo pronaći.
  • Zastrašivanje i sprečavanje počinjenja kaznenih djela ili prekršaja.
Video kamera i tablet za nadzor prostora

Unatoč prigovorima da se videonadzorom remeti privatnost ljudi, svjedoci smo da mjesta koja nisu pod nekim oblikom nadzora često postaju meta onih koji nisu za red i poštivanje pravila. U svakom slučaju, što god osobno mislili o videonadzoru, činjenica je da videonadzor može biti koristan i dugoročno isplativ alat za zaštitu stambenih i poslovnih objekata, ljudi, događanja i javnih prostora.

Videonadzor se danas na tržištu nudi po pristupačnim cijenama, a najčešće ga nalazimo u funkciji zaštite stambenih objekata, trgovačkih objekata s velikom fluktuacijom ljudi, hotela, banaka, javnih ustanova, državnih ustanova i zgrada, bolnica, kolodvora, aerodroma, tvorničkih prostora, skladišta, trgova, igrališta, parkova itd.

Saznajte više o mogućnostima primjene raznovrsnih novih oblika videonadzora, jer osim analognih rješenja, danas se sve više koristi IP-tehnologija s megapikselnom rezolucijom i daljinskim pristupom, s videoslikom u realnom vremenu, a tu je i HD TVI tehnologija koja ne zahtijeva zamjenu kablovske instalacije. Prednosti su HD TVI tehnologije u mogućnosti spajanja Turbo HD i IP HD kamera na sve Turbo HD videosnimače, daleko bolja kvaliteta rezolucije slike (720 p i 1080 p), nema kašnjenja videosignala, bolje sažimanje podataka, prijenos video i audio podataka kroz jedan koaksijalni kabel, prijenos slike do 500 m, jednostavna nadogradnja postojećeg analognog sustava.

Uz videonadzor tu je i videoanalitika kao specijalizirani softver koji neprekidno analizira videosnimku po unaprijed zadanom algoritmu, odnosno po unaprijed zadanim neželjenim događajima koje može prepoznati, npr. pokrete, ulazak i izlazak iz određene zone, pokrete i zaustavljanje u zoni detekcije, omogućuje analizu lica i registarskih oznaka, plaćanje na POS i ATM automatima, pojavu požara, frekventnost mjesta s obzirom na broj osoba koji ga posjećuje, trajanje zadržavanja ljudi na pojedinim punktovima te učinkovito reguliranje čekanja u redovima.

Neke od naših kamera možete vidjeti na ovom linku. 

Nadzorna kamera